İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir kafe restoranı, Anıtlar Kurulu'ndan uygun bir tutara kiralayan Bilgili Holding bünyesindeki Akaretler Turizm Şirketi, aynı dükkanı Şen Ortaklar Limited Şirketi'ne 100 bin TL'ye kiraya verdi.

Zaman içinde kira 200 bin TL'ye çıktı. Akaretler firması, geçen yılbaşında son kira artışı için bir milyon TL talep etti. Ancak kiracı söz konusu kira ücretini reddetti.

Dijital Kira Sözleşmesi Kime Yarayacak? Dijital Kira Sözleşmesi Kime Yarayacak?

RESTORANIN ELEKTRİĞİNİ KESTİ

Sabah'ın haberine göre, kiracıyı bezdirmek isteyen firma ise restorana merkezi sistem üzerinden verilen elektriği kesti. Bu nedenle restoran açılamadı, dolaptaki yiyecek ve içecekler bozuldu.

Kiracı, avukatı aracılığıyla İstanbul 17. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, "Elektrik faturalarını ve kirayı eksiksiz ve zamanında ödüyoruz. Ancak karşı taraf haksız ve hukuksuz şekilde müvekkilimi tahliye etmeye çalışıyor.

Elektrik merkezi sisteminin kontrolü tamamen mülk sahibinde olduğu için bunu bir güç olarak kullanıp isteği zaman elektriği kesebiliyor.

Müvekkilime ait restorandaki yiyeceklerin zayi olmaması adına ivedilikle tedbir kararı verilmesini ve müvekkilime ait elektrik hizmetinin aktif hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME KİRACIYI HAKLI BULDU

Kiracıyı haklı bulan mahkeme, elektriğin açılması ve ilerleyen günlerde yeniden kapanmaması için ihtiyati tedbir kararını kabul etti.

Bu kararla restoran işletmecisi, kendi adına abonelik alarak, elektriğin kesilmesini önleyecek. 200 bin TL kira vermeye devam eden kiracıyla mal sahibi arasında bir milyona çıkarılmak istenen kira davası ise sürüyor.

Editör: Gayrimenkul Gündemi