Bu genelge, özellikle ortak alanlarda şarj ünitesi kurulumu için kat maliklerinin çoğunluk kararının yeterli olacağını belirterek, sürecin önündeki engelleri ortadan kaldırıyor. Bağımsız bölümlerde kurulacak üniteler için ise çoğunluk kararı aranmayacak.
Yeni düzenleme, seyyar şarj ünitelerinin kolaylıkla kurulabilmesine imkan tanıyor. Bu üniteler inşaata gerek duymadan, kapalı mekan oluşturmadan ve blok olarak montajlanarak kolaylıkla kullanılabiliyor. Yangın ve elektrik güvenliği önlemleri alınmış bu ünitelerin ruhsat gerektirmeyen bir yapı olduğu vurgulanıyor.
Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu genelgenin daha temiz bir çevre ve çevre dostu bir ulaşım anlayışına katkı sağlayacağını belirtti. 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerine ulaşmak için bu tür adımların büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Kurum, yeşil dönüşümün hep birlikte başarılması gerektiğini söyledi.
Elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşması, ülkemizde elektrikli araç kullanımını teşvik edecek, hava kirliliğini azaltacak ve enerji verimliliğini artıracağı ifade edildi.