Dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olan ve bölgenin en güçlü iş birliklerinin kurulmasında büyük role sahip Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 500 milyon Euro’nun üzerinde iş hacmi hedefiyle 16 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. Bu yıl fuar; İtalya, Avusturya, Çin, Rusya, Tayland, Kore Cumhuriyeti, Portekiz, Mısır, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan gelen katılımcılara ev sahipliği yapacak.

Bu yıl 47. kez kapılarını açacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 16-19 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.  Her yıl düzenlediği “VIP Alım Heyeti Programı” kapsamında bu yıl 100 ülkeden 400 davetli satın almacıyı misafir edecek fuar, 500 milyon Euro’nun üzerinde iş hacmi hedefliyor. 10.000’den fazlası profesyonel uluslararası ziyaretçi olmak üzere toplamda 47 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda; mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konuları dört gün boyunca alanında uzman isimler eşliğinde ele alınacak.

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş birlikleri, ortaklıklar ve satın alma fırsatları yaratmayı hedefleyen fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Direktörü Banu Keskin, “Katılımcılarımıza sunduğumuz benzersiz ihracat olanaklarının yanı sıra yeni iş birlikleri, ortaklık ve ticari bağlantılar kurmaları için güçlü bir zemin hazırlıyoruz. Sürdürülebilirlikten teknolojik dönüşüme, toplumsal etkiden ekonomik uyuma kadar geniş bir perspektifte ele alınacak konularla, sektörün öncülerine ilham veren bir platform sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yapı Fuarı Etkinlikleri Geleceğin İnşasına Rehberlik Edecek

Türk yapı sektörünün en köklü buluşmalarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl da sektöre yön verecek etkinlik programıyla dikkat çekiyor. 4 gün sürecek fuar boyunca, 70’ten fazla konuşmacı, her gün farklı bir temayla geleceğin yapı dünyasına ışık tutacak. ICA Events tarafından düzenlenen ve etki alanı ile Türkiye sınırlarını aşarak Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan alıcıları da cezbeden fuarda, 16 Nisan’da “Keşfin Hammaddesi” teması ile inşaat sektörünün geleceğini şekillendiren yenilikler, malzeme biliminde çığır açan keşifler ve doğadan ilham alan akıllı malzemeler gündeme taşınacak.  17 Nisan’da “Mimarlığın Yeni Matriksi” teması ile yapay zekâ destekli tasarımın yaratıcılığı nasıl dönüştürdüğü, parametrik modellemenin esnekliği ve verimliliği ile 3D baskının inşaat üzerindeki etkisi tartışılacak. 18 Nisan’da “Etkinin Mimarisi” oturumu ile etki ekonomisi ve sürdürülebilir yaklaşımlar doğrultusunda; inşaatta atık azaltımı, geri dönüşüm ve sosyal içerme konularına odaklanılacak. 19 Nisan’daki “Dönüşüm için Birliktelik” söyleşilerinde ise tasarımcılar, malzeme üreticileri, şehir plancıları, sanatçılar, akademisyenler ve yerel yönetimler, geleceğin şehirlerini inşa etmenin kapsayıcı, sürdürülebilir ve yenilikçi yollarını birlikte keşfedecek.

Yeni TS 825 Standardı Neleri Değiştiriyor? Yeni TS 825 Standardı Neleri Değiştiriyor?

Yapı Fuarı’nda Yenilik ve İlham Buluşması

Yapı Fuarı’nın 7’nci yılına giren ve ilgiyle takip edilen etkinliği Yapı Master Class, bu yıl da ziyaretçilere mimarların rehberliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi yaşatacak. Ezber bozan fikirler sunan, sektöre taze bir soluk getiren Yapı Tech Garage’da ise inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Yapı Fuarı’nın zamanla ayrılmaz bir parçası haline gelen Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile bağımsız jüri tarafından, ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcı firmalar ödüllendirilecek.